Euralarm publiceert leidraad voor gasvormige brandblussystemen

ozzie-stern-lzcDi7-MWL4-unsplash280210.jpg

De blusafdeling van Euralarm heeft een leidraad gepubliceerd waarin de verschillen tussen goedgekeurde gasvormige blussystemen en componenten worden uitgelegd. Het doel van de richtlijn is om iedereen die betrokken is bij de keuze voor een blusgasinstallatie bewust te maken van de grote verschillen tussen keurmerken en om op basis van duidelijke en evenwichtige informatie een beslissing te nemen.

Euralarm vertegenwoordigt de elektronische brand- en beveiligingsindustrie en biedt expertise aan de industrie, de markt, beleidsmakers en normalisatie-instellingen. De organisatie is  opgericht in 1970 en vertegenwoordigt meer dan 5000 bedrijven in de brandveiligheids- en beveiligingsindustrie. Leden zijn nationale verenigingen en individuele bedrijven uit heel Europa.

 

Voor datacenters en serverruimtes

Gasvormige brandblussystemen zijn een zeer effectieve manier om kritieke gevaren en waardevolle activa in gebouwen en bijvoorbeeld datacenters te beschermen. Ze zijn vooral bedoeld voor situaties waarin het belangrijk is als het het blusmiddel of de residuen geen bijkomende schade mogen veroorzaken. Voor elk soort elektrisch risico. Denk aan IT- en andere elektronische apparatuur in datacenters, serverruimtes, controlekamers, schakelkamers en dergelijke. In dit soort omstandigheden zijn gasvormige blussystemen veelal de primaire keuze. Een bijkomende factor is de persoonlijke veiligheid, aangezien veel van deze applicaties permanent of incidenteel bezet zijn.

De juiste werking van een gasvormig brandblussysteem is daarom niet alleen essentieel om een ​​brand snel te blussen, maar ook om mensenlevens te beschermen. Het is daarom erg belangrijk om te begrijpen hoe de efficiëntie en betrouwbaarheid van een gasvormig brandblussysteem kan worden beoordeeld.

Veel keurmerken

Er zijn tal van keurmerken beschikbaar om de naleving van regels en normen te valideren. Het is voor mensen die niet in dit onderwerp zijn gespecialiseerd - denk aan business managers en eindgebruikers - vaak echter moeilijk om een ​​goed begrip te krijgen van de betekenis van al deze markeringen alvorens een bepaald gasvormig blussysteem te selecteren.

Het nieuwe document van Euralarm is erop gericht iedereen die betrokken is bij de keuze van een systeem bewust te maken van de grote verschillen tussen keurmerken. Het wil hen helpen een beslissing te nemen op basis van duidelijke en evenwichtige informatie. Hoewel het document specifiek alleen betrekking heeft op gasvormige brandblusinstallaties, kan de inhoud ook van toepassing zijn op andere brandblus- of brandpreventiesystemen.

Document gratis beschikbaar

 

Kopieën van de ‘Guidance on Gaseous Systems: approved system versus approved components' kunnen worden gedownload van de Euralarm-website

Meer over
Lees ook
Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Apple's nieuwe datacenter in de Eemshaven levert 150 tot 200 banen op

Al langer is duidelijk dat Apple een nieuw datacenter gaat bouwen in de Nederlandse Eemshaven. De komst van de locatie is goed nieuws voor ons land. Het datacenter levert 150 tot 200 banen op. Dit bevestigen bronnen in de Eemshaven aan RTV Noord. Het is niet officieel bevestigd dat het nieuwe datacenter in de Eemshaven inderdaad eigendom is van A1

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn grootste uitdagingen voor datacenters

Security, beschikbaarheid en uitwijk zijn voor datacentereigenaren en -beheerders de grootste uitdagingen. Dit blijkt uit onderzoek onder 444 IT-professionals. Het onderzoek is uitgevoerd door Telindus. IT-professionals geven in het onderzoek aan waar volgens hen de hoogste prioriteit ligt in het datacenter. De resultaten van het onderzoek liggen1

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in windenergie

Google investeert 55 miljoen euro in de ontwikkeling van windmolens in de Amerikaanse staat Texas. De windmolens zijn bedoeld om de CO2-emissies die door traditionele energiebronnen worden geproduceerd te compenseren. Google drijft zijn datacenters en kantoorpanden niet aan met windenergie, maar maakt gebruik van lokale traditionele energiebedrij1