BICSI vernieuwt RCDD-certificeringsprogramma

BICSI EMEA

BICSI heeft onlangs de details bekendgemaakt van het vernieuwde RCDD-certificeringsprogramma, gebaseerd op de 14de TDMM-editie. Gezien de wereldwijde erkenning hiervan is dit zowel een belangrijke ontwikkeling voor iedereen met de ambitie om RCDD te worden, als de duizenden actieve RCDD’s. Minder bekend in deze regio zijn BICSI’s programma en de certificeringen voor installateurs, die echter ook business-kansen mogelijk maken.

De RCDD-certificering biedt adviseurs het voordeel dat hun kennis en ervaring in de hele wereld wordt erkend en ze daardoor dus eenvoudig kunnen meewerken aan internationale projecten. Ook in Europa en als onderdeel daarvan de Benelux vragen grote internationaal opererende ondernemingen naar de RCDD-certificering bij grote projecten voor computerruimten en datacenters. Verder vergroten adviseurs hun marktwaarde en carrièrekansen met deze persoonsgebonden certificering. Meer detailinformatie over de veranderingen in het RCDD-programma en zelfs een compleet handboek ter voorbereiding is uiteraard te lezen op BICSI.org.

TDMM 14de druk

BICSI’s vernieuwde RCDD-certificering is gebaseerd op en daarom een direct gevolg van de begin dit jaar beschikbaar gekomen 14de druk van de Telecommunications Distribution Methods Manual. De wereldwijd gebruikte en erkende blauwdruk voor het ontwerpen en installeren van bekabelinginfrastructuren. Behalve een nieuw hoofdstuk over speciale ontwerpaspecten is dit handboek geactualiseerd naar de laatste technische ontwikkelingen op het gebied van onder andere 5G, DAS, WiFi 6, PoE en OM5. Tevens zijn de hoofdstukken over datacenters en de infrastructuren in zorginstellingen uitgebreid. Op BICSI’s website kunnen geïnteresseerden zich registreren voor een gratis preview van de TDMM.

Certificeringen voor installateurs

Hoewel veel kleine installateurs in de Benelux geen behoefte zullen hebben om BICSI-certificeringen voor te behalen, maken deze echter ook businesskansen mogelijk. Zeker als bedrijven na de huidige crisis weer gaan investeren in hun internationale expansieplannen. Het Cabling Installation Program bestaat uit de basis BICSI Installer 1 en complementaire BICSI Installer 2 Copper en Optical Fiber certificeringen. Ook is er nog de BICSI Technician certificering met een hogere ervaringsdrempel. Hoewel het installateursprogramma gebaseerd is op Amerikaanse standaarden, dragen ze bij aan het verdiepen en verrijken van de kennis en vaardigheden voor het deskundig installeren van bekabelinginfrastructuren en daaraan gerelateerde fabrikantgaranties.

Bij het verschijnen van deze DatacenterWorks editie is de 2020 EMEA Conference & Exhibition al achter de rug, maar is er nog wel gelegenheid om deel te nemen aan de virtuele BICSI WINTER 2021 conferentie. Deze wordt namelijk van 28 februari tot en met 4 maart georganiseerd. Het programma en de registratiemogelijkheid staan uiteraard op BICSI.org. Informatie over de Europese-activiteiten van BICSI en gepubliceerde presentaties zijn te vinden onder het Mainland Europe gedeelte na de menukeuze ‘Membership & Global Community’.

Lees ook
Onderzoek ISG: Britse datacenters hebben veel last van stijgende energiekosten en Brexit

Onderzoek ISG: Britse datacenters hebben veel last van stijgende energiekosten en Brexit

Stijgende energiekosten en de aanhoudende gevolgen van het besluit van het Verenigd Koninkrijk om de Europese Unie te verlaten, hebben een grote impact gehad op de outsourcingmarkt voor private/hybride cloud-datacenters vin de UK. Dat is een van de conclusies van een nieuw onderzoeksrapport dat is gepubliceerd door Information Services Group (ISG)1

Zweedse startup wil serie souvereign datacenters in Europa bouwen

Zweedse startup wil serie souvereign datacenters in Europa bouwen

Een Zweedse startup die luistert naar de naam Evroc heeft plannen om een serie datacenters in Europa te bouwen die inspelen op de toenemende behoefte aan sovereign cloud- en andere IT-voorzieningen. Hiermee worden datacenters bedoeld die zowel wat betreft technische als IT-infrastructuur Europees zijn, waarbij de data en applicaties gehost worden1

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Ook in de VS maakt men zich zorgen over het ‘verrommelen’ van het landschap door datacenters

Wie denkt dat de problemen die veel mensen hebben met “blokkendozen” in de weilanden van ons land een typisch Nederlands fenomeen is, heeft het mis. Zelfs in een land als de Verenigde Staten waar men het kapitalisme zo’n beetje uitgevonden lijkt te hebben, hebben steeds meer mensen moeite met de komst van kolossale datacenters die het cultuurlands1