Google overweegt datacentercapaciteit in Eemshaven uit te breiden

datacenter2

Google overweegt in de Eemshaven drie extra datahotels bouwen. Het bedrijf bouwt op dit moment al drie datacenters op een terrein in de Eemshaven naast de N33. De drie nieuwe datahotels moeten op hetzelfde terrein komen te staan als deze datacenters.Dit meldt het Dagblad van het Noorden. Voor de bouw van drie extra datahotels is een aanvraag ingediend door Greenbox Computing, een dochteronderneming van Google. De datahotels moeten op de 45 hectare grond komen te staan die de IT-gigant heeft aangeschaft.

Geen definitief besluit

Een woordvoerder van Google benadrukt tegenover het dagblad dat er nog geen definitief besluit is genomen over de komst van de datahotels. In veel gevallen zou Google met langetermijnplanningen werken.

De eerste drie datahotels van Google in de Eemshaven zijn op dit moment nog in aanbouw. Naar verwachting wordt de bouw volgend jaar afgerond. Een deel van de locatie zou echter in de loop van dit jaar al in gebruik worden genomen.

Miljard euro

In totaal heeft Google in deze eerste fase zo’n 600 miljoen euro geïnvesteerd. Hoeveel Google in een eventuele tweede fase wil investeren is niet bekend. Wel meldt het Dagblad van het Noorden dat de totale investering met een dergelijke tweede fase boven de één miljard euro zou uitkomen.

Meer over
Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

Amsterdam: Strenger beleid voor nieuwe datacentra

De komst van nieuwe datacentra wordt moeilijker. Het is ‘Nee, tenzij’. Datacentra nemen veel ruimte in beslag en gebruiken veel elektriciteit. De gemeente wil daarom strenger zijn bij de komst van nieuwe datacentra. Het voorstel voor nieuw beleid ligt vanaf 28 december ter inzage.