Microsoft wil derde datacenter in Middenmeer bouwen

Microsoft wil opnieuw een datacenter in Middenmeer bouwen. Het gaat om het derde datacenter van de Amerikaanse IT-gigant in de Noord-Hollandse plaats.

Het bedrijf nam in november 2015 het eerste datacenter in Middenmeer in gebruik. Het gaat om één van de grootste datacenter van Europa. Daarnaast werd in juni 2015 groen licht gegeven voor de bouw van een tweede datacenter in de Noord-Hollandse plaats. De bouw van dit datacenter is inmiddels aan de gang. Nu heeft Microsoft een vergunning aangevraagd voor een derde datacenter in Middenmeer. Alle datacenters zijn bedoeld voor de cloud diensten van Microsoft.

Het derde datacenter moet twee keer zo groot worden als het eerste datacenter van Microsoft in Middenmeer. Dit datacenter heeft een capaciteit van 17,5 megawatt en een omvang van 37 hectare. Het Noordhollands Dagblad meldt dat bij de bouw van het derde datacenter in Middenmeer meer Nederlandse bedrijven worden ingeschakeld. Bij de bouw van de eerdere twee datacenters werden vooral partijen uit andere Europese landen ingeschakeld.

Meer over
Lees ook
ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

ASHRAE 2024-conferentie in teken van AI voor beheer van datacenters en lifecycle management

Medio juni vindt in de Verenigde Staten de 2024-editie van de jaarlijkse ASHRAE-conferentie plaats. Het technische programma voor dit event is nu beschikbaar. De conferentie vindt plaats dat van 22 tot 26 juni in het Marriott Indy Place in Indianapolis.

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.