Switch bouwt grootste datacenter ter wereld

SUPERNAP, onderdeel van Switch, bouwt naar eigen zeggen het grootste datacenter ter wereld. Volledig uitgebouwd moet het datacenter een oppervlakte van bijna 576.000 vierkante meter in beslag nemen en een vermogen bieden van 700 Megavoltampère (MVA).

Het datacenter wordt gebouwd in het Amerikaanse Reno, Nevada, op 22 minuten afstand van het Reno-Tahoe International Airport. Switch bouwt het datacenter in verschillende fases, waarvan de eerste fase in aanbouw is. De eerste fase neemt ruim 111.000 vierkante meter aan oppervlakte in beslag en beschikt over een vermogen van 130MVA. Het bedrijf heeft daarnaast nog zes fases op de planning staan, waarbij telkens een nieuw gebouw aan de locatie wordt toegevoegd. Het totale vermogen van de locatie moet oplopen tot 700MVA.

Fases

De fases waarin het datacenter wordt gebouwd zien er als volgt uit:

  • Tahoe Reno 1 - Ruim 110.000 vierkante meter - tot 130MVA
  • Tahoe Reno 2 - Ruim 56.500 vierkante meter - tot 70MVA
  • Tahoe Reno 3 - Bijna 87.000 vierkante meter - tot 90MVA
  • Tahoe Reno 4 - Bijna 87.000 vierkante meter - tot 90MVA
  • Tahoe Reno 5 - Bijna 87.000 vierkante meter - tot 90MVA
  • Tahoe Reno 6 - Bijna 87.000 vierkante meter - tot 90MVA
  • Tahoe Reno 7 - Bijna 87.000 vierkante meter - tot 90MVA

Een planning voor de verschillende fases wordt niet gegeven. Het is dan ook onduidelijk wanneer de bouw van alle zeven fases afgerond moet zijn.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)