Microsoft breidt datacenter in Boydton, Virginia uit

Modern interior of server room in datacenter

Microsoft gaat zijn datacenter in Boydton, Virginia in de Verenigde Staten (VS) uitgebreiden. Het bedrijf investeert in totaal 258 miljoen dollar in de locatie in het kleine stadje.

Het datacenter in Boydton werd in 2010 door Microsoft gebouwd. Het bedrijf investeerde 369 miljoen dollar in de locatie. Het datacenter is gebouwd volgens het ITPAC-concept, waarbij container-achtige modules die zijn voorzien van grote lamellen langs de wanden. De lamellen helpen koude lucht aan te zuigen voor de koeling van de locatie. Dit wordt gecombineerd met adiabatische koeling, een vorm van vrije koeling waarbij waterverdamping voor een lagere temperatuur zorgt.

De locatie is inmiddels al twee keer uitgebreid en wordt op korte termijn voor de derde keer uitgebreid. Deze derde uitbreiding staat in het teken van efficiëntie. Microsoft stelt nieuwe inefficiënties te hebben gevonden in het ontwerp van de datacenter. Deze inefficiënties worden nu aangepakt. De locatie in Virginia wordt ingezet om Microsoft's clouddiensten te kunnen ondersteunen.

Dossiers
Lees ook
Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

Slim optimaliseren van datacenter Power Usage Effectiveness (PUE)

In de loop der jaren zijn datacenters uitgegroeid van een handvol servers in een kelder tot honderden, duizenden, soms zelfs honderdduizenden servers op één locatie. Zulke configuraties kunnen een zeer grote invloed hebben op het elektriciteitsnet en de gebruikers ervan in een bepaalde regio. In de loop der jaren is de workload van d1

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Community Netwerk Meeting: ESG, datacenterapparatuur en licenties centraal

Dinsdag 23 april vond in Maarssen de eerste Circulaire-IT Community Netwerk Meeting van dit jaar bespraken de deelnemers de markt voor duurzame datacenters en IT-omgevingen. Hieronder een deel van het artikel dat daarover op Circulaire-IT is verschenen.

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.