Cybercrime is snelst groeiende oorzaak van downtime

datacenter2

Cybercrime is de snelst groeiende oorzaak van downtime in datacenters. Afgelopen jaar werd 22% van de downtime veroorzaakt door cybercriminaliteit.

Dit blijkt uit onderzoek van het Ponemon Institute, dat is gesponsord door Emerson Network Power. In 2010 werd slechts 2% van de downtime veroorzaakt door cybercrime. Dit percentage was in 2013 al gelopen tot 18%. In 2015 is het percentage opnieuw gestegen, ditmaal tot 22%. Cybercrime is hiermee de snelst groeiende oorzaak van downtime.

Kosten van downtime stijgen

Het onderzoek kijkt ook naar de kosten die ongeplande downtime met zich meebrengt. De kosten blijken afgelopen jaren gestegen te zijn. In 2013 bracht downtime een kostenpost van ongeveer 8.000 dollar per minuut met zich mee. Afgelopen jaar bedroeg de schade zo’n 9.000 dollar per minuut.

In totaal kan de schade voor een datacenter dat met ongeplande downtime te maken krijgt hierdoor fors oplopen. In 2013 leed een datacenter gemiddeld per storing zo’n 690.000 dollar schade. In 2015 bedroeg de gemiddelde schade tot 740.000 dollar. De meest kostbare storing uit 2015 die door respondenten is gemeld leidde tot een schadepost van 2,4 miljoen dollar.

Verstoring van bedrijfsvoering kost veel geld

Vooral de verstoring van de bedrijfsvoering van getroffen bedrijven brengt veel kosten met zich mee. Andere belangrijke schadeposten zijn:

  • misgelopen omzet
  • lagere productiviteit van werknemers
  • kosten die bedrijven maken om de bron van downtime op te sporen en te verhelpen
Dossiers
Lees ook
BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI publiceert update van ANSI/BICSI 002-2024

BICSI heeft onlangs ‘ANSI/BICSI 002-2024, Data Center Design and Implementation Best Practices’ en ‘Essentials of Data Center Projects, Second Edition’ uitgebracht. Beide documenten spelen al jaren een belangrijke rol bij het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van datacenterfaciliteiten.

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

Eerste resultaten iXora field-test heel positief

In december 2023 is het eerste iXora systeem bij een van de datacenters van NorthC in Rotterdam geïnstalleerd. Na een periode van vier maanden heeft iXora al heel veel kunnen testen en de resultaten zijn erg goed. Dit toont aan dat men op de juiste weg zit naar succes.

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber breidt interconnectiviteit uit met Equinix Fabric

Eurofiber (Cloud Infra) stelt klanten in staat om rechtstreeks end-to-end verbindingen te maken van elk Equinix IBX Datacenter naar elke DCspine-verbonden datacenterlocatie op aanvraag, zonder fysieke cross-connects.