Bytesnet neemt Huawei UPS in gebruik

Bytesnet Datacenter Rotterdam heeft op 28 januari een Huawei UPS op de B-feed in gebruik genomen. Het datacenter beschikt hiermee nu over twee gescheiden no break voedingen.

Het datacenter beschikt sinds de opening over twee gescheiden stroomaansluitingen van ieder 1 MW. De A-feed is volgens het oorspronkelijke ontwerp voorzien van twee 800 kVA UPS systemen en de B-feed was initieel als een Short Break voeding opgezet. De afgelopen jaren is het aantal stroomdips als gevolg van een verouderd stroomnetwerk in de regio toegenomen, waarbij de noodstroominstallatie van het datacenter diverse malen uit voorzorg de stroomvoorziening naar de datazalen heeft overgenomen. Bytesnet heeft daarom besloten om ook de B-feed te voorzien van een UPS systeem.

huawei-ups

Installatie zonder uitval

Eén van de voorwaarden voor de installatie van het systeem was dat de klanten geen enkele hinder mochten ondervinden van de werkzaamheden. Voorafgaand aan de uiteindelijke installatie zijn verschillende ontwerpen bekeken en is gekozen voor het ontwerp van Utilitec Business Solutions. Daarin is samen met Siemens en Applitech een uitbreiding gemaakt op de betrouwbare Sivacon installatie, zonder dat hierbij risico op uitval van de stroomvoorziening naar de datazalen ontstond.

Voor een “groen” datacenter is ook duurzaamheid een belangrijk punt. Samen met de partners Yaguti Systems en Elinex Power Solutions heeft Bytesnet verschillende systemen onderzocht. Hierbij is het Huawei UPS5000-E systeem als beste uit de selectie gekomen.

Project ‘Fysieke Scheiding’

Bytesnet werkt ook aan het project ‘Fysieke Scheiding’, waarbij de racks worden voorzien van gepatenteerde en volledig sluitende afdichtingen. Dit project is inmiddels bijna afgerond en heeft geleid tot zowel efficiëntere koeling als een betere verdeling van de geconditioneerde lucht in het datacenter.

Meer over
Lees ook
Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

Europa komt met nieuwe eisen voor accu's noodstroomvoorzieningen

In december 2022 heeft het Europese Parlement ingestemd met een voorstel over batterijen en accu’s. De hoofdpunten daarvan zijn dat het makkelijker moet worden deze te hergebruiken, te recyclen en te vervangen. Dit lijkt betrekking te hebben op vooral consumenten devices en auto’s, echter de ontwerprichtlijn spreekt ook duidelijk over het soort va1

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

LCL Data Centers, eerste Belgische datacenter met biobrandstof noodgeneratoren

Datacenterspecialist LCL is het eerste datacenterbedrijf in België dat biobrandstof, meer bepaald HVO100, gaat gebruiken voor zijn noodgeneratoren. Deze brandstof zal in eerste instantie in één van de datacenters gebruikt worden.

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

Euralarm publiceert richtlijn voor blussing van lithium-ion batterijen

De Extinguishing Section van Euralarm heeft een richtlijn gepubliceerd over geïntegreerde brandbeveiligingsoplossingen voor lithium-ion batterijen. Deze nieuwe Euralarm-leidraad geeft informatie over de kwesties in verband met het gebruik van lithium-ion batterijen, hoe branden in batterijen ontstaan en hoe ze kunnen worden opgespoord, beheerst, o1