Brits bedrijf klaagt Facebook aan voor diefstal datacentertechniek

facebook-lulea

Het Britse BladeRoom Group klaagt Facebook aan voor diefstal van een techniek die wordt gebruikt om modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen. De techniek zou door Facebook openbaar gemaakt via het Open Compute Project.

IDG News Service meldt dat BladeRoom Group al in 2011 contact op zou hebben genomen met Facebook over het gebruik van haar technologie. Facebook zou de technologieën hebben gebruikt in de bouw van haar datacenter in het Zweedse Lulea, dat vorig jaar zijn deuren heeft geopend.

Open Compute Project

Het bedrijf is niet alleen boos dat Facebook haar technologie heeft gestolen zonder hiervoor toestemming te vragen of een contact af te sluiten. BladeRoom Group stelt dat Facebook nog verder is gegaan door de techniek via het Open Compute Project openbaar te maken. Hiermee zou Facebook andere gebruikers hebben aangespoord hebben de techniek eveneens te stelen.

Het bedrijf wil Facebook nu via de rechter dwingen een schadevergoeding te betalen voor het gebruik van de techniek. Hoe hoog deze vergoeding zou moeten zijn is onduidelijk. Ook wil BladeRoom Group dat de rechter andere gebruikers dwingt te stoppen met het gebruik van de techniek.

Meer over
Lees ook
De verbinding van Dirk Pol

De verbinding van Dirk Pol

In de wereld van netwerkdiensten staat Dirk Pol ruim 26 jaar lang als een baken, met zijn expertise die de vormgeving van connectiviteit beïnvloedt. Van zijn vroege dagen in softwareontwikkeling tot het sturen van i4 Networks richting innovaties,

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Datacenters en duurzaamheid – it’s complicated ?

Dat datacenters meer moeten doen aan duurzaamheid zal niet verbazen. Evenmin zal de lezer vreemd opkijken van de verhoogde activiteiten van adviseurs, zoals het Uptime Institute, die met onderzoeken zwaaien.

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

RePlanIT maakt circulaire opties voor laptops en servers inzichtelijk

Meer nog dan refurbishing of recycling vormt levensduurverlenging van apparaten de basis van een circulaire economie. Om dat effectief te kunnen doen moet je om te beginnen data hebben, zodat het juiste aanschaf- en gebruiksbeleid kan worden gevormd. Het project RePlanIT ontwikkelt tools die juist dat mogelijk maken.