Alticom opent datacenter in mediatoren Roermond

alticom-mediatoren-roermond

Alticom opende vrijdag de deuren van zijn nieuwe datacenter in de mediatoren van Roermond. Het datacenter werd door burgemeester Peter Cammaert geopend tijdens een feestelijke opening.

De mediatoren in Roermond is in 1957 gebouwd om analoge televisie uit te zenden. Analoog heeft echter plaats gemaakt voor digitaal, waardoor de toren niet meer gebruikt werd. Alticom neemt daarom nu met zijn datacenter intrek in de mediatoren.

Bijzonder datacenter

“Ons nieuwste datacenter is bijzonder op vele vlakken. Bij de inrichting hebben we allereerst scherp gekeken naar ontwikkelingen in data- en mediaconsumptie. Data vormen meer en meer het hart van een organisatie. Daar komt een kwetsbaarheid bij kijken die maar weinig bedrijven op het gewenste niveau kunnen beschermen. Bij Alticom garanderen we continuïteit. Ook zijn de mediatorens duurzaam en kostenbesparend ingericht en is er altijd een locatie in de buurt.” aldus Ed Boerema van Alticom, eigenaar van 24 mediatorens in Nederland.

Het datacenterconcept van Alticom voldoet aan de ontwerpeisen van de Tier III-classificering. Deze classificering garandeert een hoge uptime van de IT-apparatuur in het datacenter. Om dit te kunnen garanderen is het datacenter voorzien van noodstroomgeneratoren en redundante voorzieningen op het gebied van energievoorziening en -distributie, koeling en connectiviteit.

Schaalbaar modulesysteem

Het datacenter in Roermond beschikt over een schaalbaar modulesysteem. Het bedrijf heeft ervaring opgedaan met dit systeem in datacenters die zijn gevestigd in andere mediatorens in Nederland. De serverkasten zijn 80 centimeter breed in plaats van de gebruikelijke 60 centimeter. Bovendien anticipeert het datacenter op de groter wordende energiedichtheid (W/M.), zodat servers ook in de toekomst verzekerd zijn van voldoende energie.

De burgemeester geeft tijdens de opening daarnaast de aftrap geven voor Alticoms Smart Art Challenge: een ontwerpactie waarmee de basisscholen van Roermond een ICT-budget van €7.500,00 kunnen winnen. Basisscholen van Roermond mogen in de Smart Art Challenge ontwerpen indienen voor een eigen stoeptegel. De beste ontwerpen krijgen een plek in de stad.

Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.